Activiteiten

Urban Park Run

Dit is een trainingscombinatie van hardlopen en bootcamp. Er wordt ongeveer 5 à 6 km hardgelopen in korte stukken van gemiddeld 500 meter in verschillende tempo’s. Tussendoor worden er bootcamp-oefeningen gedaan. Aan de hand van het groepsniveau wordt het looptempo bepaald. De opdrachten worden naar individueel bootcamp-niveau uitgevoerd. Zo is het voor elk niveau een actieve training. Bij de Urban Park Run loop je zoals de naam al aangeeft door straten (‘urban’) en parken (‘park’) en wordt er per training gewerkt met verschillende thema’s.

Obstacle training

De laatste jaren is het deelnemen aan een mud- of obstacle run zeer populair. Maar hoe train je nu precies voor zo’n run? Er zijn 2 elementen welke van belang zijn om een run goed te kunnen volbrengen: kracht en uithoudingsvermogen.

Het eerste element ‘kracht’ heb je nodig om over, onder, tussen en om obstakels heen te komen. Daarnaast moet je soms spullen sjouwen, jezelf omhoog trekken of oefeningen uitvoeren. Kracht is te trainen door bijvoorbeeld bootcamp te combineren met techniektraining.

Het element ‘uithoudingsvermogen’ is de tweede vereiste. Wil je runs van 6, 12, 18 of meer kilometer kunnen lopen, dan moet je die afstand in ieder geval wel hardlopend kunnen volbrengen. Houd er daarnaast rekening mee dat je spieren door de obstakels vermoeid worden en dat je daardoor ook constant uit je ritme gehaald wordt.