Blogs & media

Op deze pagina lees je alles over de lopende projecten, de aankomende evenementen en mijn eigen verhalen over de trainingen die ik geef, de wedstrijden die ik loop en nog veel meer.

Agenda; 23 juni 2018 Strong Viking Water Edition 13 km

In opdracht van een van de klanten van Healthclub in Company bereiden we circa 50 deelnemers voor op deze wedstrijd. Hiervoor geef ik samen met onze andere trainster Inge 5 speciale obstakel trainingen; 4 in Noordwijk op een speciaal terrein voorzien van de meestvoorkomende obstakels, en 1 op het strand van Nesselande. De 4 trainingen te Noordwijk staan in het teken van techniek, men krijgt hier per obstakel uitleg en men kan daarna zelf gaan oefenen. Individueel en in groepsverband. De training in Nesselande is een miniversie van de wedstrijd, hier zal men een circuit lopen van circa 4 km waarbij men ook diverse malen te water zal moeten. Bekijk hier de video

Verslag; 23 juni 2018 wat en top dag met vele top prestaties!

Aan de start verschenen uiteindelijk 43 deelnemers, allen gehuld in een knalrood shirt, wat ons startvak een extra ambiance gaf, na de warming up samen een groupshug en het reglement hardop mee zingen. Na het startschot was het een lang rood lint wat vertrok over de muur en door het water, wat een cool gezicht.(uitgebreid verslag volgt)

Agenda; 7 juli 2018 Rat Race – Man vs. Coast – Journey to Land’s End

Een trail van 21+ mijl met heel veel hoogte meters en geheel over onverharde ondergrond van Penzance naar Land’s End. Een geheel nieuwe uitdaging voor mij, een avontuur waar ik heel erg naar uitkijk. Zenuwachtig, ten eerste omdat het 4 dagen reizen is zonder mijn gezin om me heen en het mijn eerste buitenlandse loop zal worden. Maar vooral heel erg veel zin in, gezien het mooie landschap van Cornwall UK, de natuur en alles wat ik onderweg zal gaan zien. Bekijk hier de video

Verslag; een dag om nooit te vergeten, wat een tocht!

Donderdagavond 5 juli met de avond boot van Hoek van Holland, bewuste keuze omdat ik mijn nachtrust graag vast wil houden, heerlijk weertje, flesje water op het dek en daarna op tijd onder de wol. Vrijdagochtend 6 juli vroeg aan land in Harwich, vandaag de reis naar Penzance 640 km, waar ik mij moet identificeren en mijn inhoud van mijn looprugzak moet laten controleren. Daarnaast nog diversen andere zaken ophalen voor mijn verblijf op de camping en voor tijdens de wedstrijd. Op het gemak in 3 etappes met pauzes,voor een sanitaire stop, wat eten en drinken, een wandeling en genieten van het mooie weertje(27 gr.) kom ik rond 16.00 uur aan bij een grote sporthal in Penzance. (uitgebreid verslag volgt)

Agenda; 14 oktober 2018 team ‘Marc van Nassau Sport’ gaat naar Strong Viking Brother Edition 13 km

Ook dit jaar gaan we weer met ons vriendenteam mee doen aan Strong Viking. Na het succes van eerdere wedstrijden zetten we deze traditie voort. Elk jaar doen we zo aan 2 of 3 wedstrijden mee. Waarbij Marc ook mee loopt, het team aankleed en vooraf tips & tricks aan de deelnemers aanleert. Eerder deden we mee met Mudmasters, HarbourRun en andere Strong Viking edities. Bekijk hier de video

Verslag; weinig modder, gezellige loop ~ gehoopt op zwaardere uitdaging

Vroeg uit de veren, verzamelen rond 10.00 uur, klaarmaken, koffie en startvak 10.45 uur check! Het was heel het weekend erg warm, iets waar de organisatie ook vooraf niet van uit gegaan was. Daardoor was er erg weinig modder maar wel veel stof, dorre takken en extra waterposten. Desondanks vonden wij het parcours meer een loop over graspaden en zandwegen dan een echt obstakel parcours, weinig uitdagend. Natuurlijk wel de obstakels zoals gewend bij Strong Viking. We hebben tijdens de loop lekker door kunnen lopen, een groot verschil met andere edities, ook viel het ons op dat het niet druk was met deelnemers op het terrein en op de parking, er waren ook nog steeds tickets te koop. We hadden gehoopt op een grotere uitdaging. Op zoek naar een nieuwe loop voor ons team in 2019 dus.

Agenda; 4 november 2018 Alphense Bergen trail – 25km

De Alphense Bergen is een groot bosgebied tussen Alphen en Chaam. In de voorbije eeuwen lagen hier heidevelden en stuifzanden en het is nu een afwisselend bosgebied. Het parcours slingert door het gebied en zal regelmatig voor verrassingen zorgen. Het is een gemiddeld zwaar trailparcours waar regelmatig venijnige korte klimmetjes voorkomen. Mijn eerste trail in Nederland dit jaar. Vol hoop en heel veel zin in deze omgeving.

Agenda; 14 januari 2019 halve marathon Egmond aan Zee

Voor hardloopliefhebbers begint het nieuwe jaar in Egmond, tijdens de NN Egmond Halve Marathon op zondag 14 januari 2019. De winterklassieker staat bekend om de strijd tegen de elementen op het uitdagende parcours aan de Noord-Hollandse kust en door het Noordhollands Duinreservaat. De vaak zware weersomstandigheden en het wisselende getij zorgen ervoor dat elke editie weer anders is. Vaak de zwaarste halve van Nederland genoemd.

Verslag; heerlijk dagje uitwaaien

De reis liep zoals gepland, hier is alles netjes georganiseerd. Parkeren buiten Egmond,wat de gehele dag autovrij is, met de pendelbus naar Egmond en warm welkom op het evenementen terrein. Voorbereiden, ik wil rond de 6 min per km lopen, duurloop. En zoals bijna iedereen tot op het laatste moment in de sporthal blijven, 10 minuten voor de start wandel je met een hele stoet richting de boulevard waar de start is. Koude wind komt ons tegemoet.  Ik heb een heerlijke loop gelopen, zeker het eerste deel over het strand, constant tempo en onverhard, maar het deel terug naar Egmond was deels door de duinen maar ook deels verhard wat ik dan weer wat jammer vond. Uiteindelijk prima gelopen en heen pieken in m’n hartslag. Bekijk hier de aftermovie

Agenda; 21 januari 2019 Rokkeveense Dekkerloop – Zoetermeer 10 km

Deze loop komt elk jaar voorbij in mijn agenda, vlakbij en korte afstand dus niet te lang van huis en een mooi vlak parcours over fietspaden en door de natuur. Hier weer een doel om circa 5 min per km te lopen.

Agenda; 9 februari 2019 Strong Viking Trail 19 km – Team Marc van Nassau

De heren van ons team wilden even opwarmen voor het Viking seizoen en zagen dat Viking zelf ook met eenextra aanvulling op de agenda kwam. Dus ingeschreven voor de trail van 19 km. We zijn benieuwd.